Hírek, aktualitások Magunkról Koncertek Táncházak Zenés borkóstolók Színházi ajánlatok Oktatóprogramok Színházzenék Kép-hang Fotóalbum Vendégkönyv Linkek English Francaise
   

A mesétől a színpadig

Fehérváry Lilla és az OSZMI munkatársai által összeállított kipróbált kézműves, bábos, színházi foglalkozás iskolák, középiskolák számára.
2008-ban az ezen program keretében megszületett Ludas Matyi produkció – melyet Lilla vezetett – aranyérmet nyert az Országos Diákszínjátszó Szemlén.

Egy tanévben – októbertől júniusig – megvalósuló foglalkozás-sorozat, mely az általános iskolai magyarórák tananyagát képező, vagy kiegészítő mese feldolgozásától a bábkészítésen át az egyes szerepek kidolgozásáig tart, nyomon követve egy bábszínházi előadás születésének mozzanatait.
A kiválasztott mese dramatizálása, a bábok, a díszletek, a kellékek és a jelmezek megtervezése és kivitelezése, majd a szerepek betanulása során a gyermekek fokozatosan beavatódnak a „színházcsinálás” munkafolyamataiba.

Mindezeket feldolgozva kiállítást készítünk, melynek keretében a gyerekek bemutatják a látványterveket, szövegtervezeteket, illetve fotókon dokumentálva végigvezetik szüleiket a munkafolyamat egyes fázisain a kezdetektől a megvalósulásig.

A szakkörök vezetésében az intézet munkatársai és a Madárdal Zenekar tagjai vesznek részt.

Rendhagyó irodalomóra

6-tól 18 éves korig, az általános és középiskolák valamennyi korosztályához tartozó növendékeknek ajánljuk a magyar és egyetemes irodalomtörténet különböző korszakaihoz kapcsolódó rendhagyó, zenés, színházi irodalomóráinkat.
Az adott korszakot különleges perspektívából megvilágító órák szerves része az élőzene és a diákokkal folytatott párbeszéd.

Ajánlatok, a teljesség igénye nélkül:
• Középkor – Jókai-kódex – magyar nyelvemlékek dramatizált formában
• Magyar reneszánsz – Árgyélus Gyergyai nyomán – bábjáték és irodalom
• Népköltészetünk hatása az irodalomra – szakrális színház
• Hamvas Béla: Arlequin – József Attila – verszenék és filozófia

Facebook oldalunk:

https://www.facebook.com/MadardalZenekar

Megjelent az Égen megyen egy madár című lemezünk.
Részletek »

Égen megyen egy madár

3000 Ft-os áron kapható a Promontor Print Gyorsnyomdában,
Promontor Udvar Üzletház, 1221 Budapest, Kossuth Lajos utca 25–29. fsz. 4. Nyitva munkanapokon 10-től 17 óráig. Tel.: 482-0210, e-mail: uzlet@promontorprint.hu

A CD kapható még az adott bolthálózat által szabott árakon:

 

A lemezt tőlünk is megrendelheti, írjon nekünk e-mailt az info@madardal.hu címre!

Megkértük néhány kiváló barátunkat, írjon egy-két gondolatot az Égen megyen egy madár című lemezünkhöz.
Bővebben »

Cikk a Madárdal Zenekarról: http://www.hzo.hu/cikk/egen-megyen-egy-madar