Hírek, aktualitások Magunkról Koncertek Táncházak Zenés borkóstolók Színházi ajánlatok Oktatóprogramok Színházzenék Kép-hang Fotóalbum Vendégkönyv Linkek English Francaise
   

A vihar

Zenei részlet a marosvásárhelyi Ariel Bábszínháznak készített, A halhatatlanságra vágyó királyfi című darabból. A drámai jelenetben ütőhangszerek, hegedű, éneklő fűrész és a „vaskofon” kiáltásai hallhatók.

Flótás

Zenei részlet a marosvásárhelyi Ariel Bábszínháznak készített, A halhatatlanságra vágyó királyfi című darabból. A királyfi magányos vándorlását a kiveszés határáról megmentett magyar népi fuvola, a flóta játéka eleveníti meg, ütőgardon kísérettel.

Parsifal zarándokútja

Zenei részlet a pécsi Bóbita Bábszínháznak készített, Parsifal című darabból. A több szólamú ének mellett tekerő, altszaxofon, piccolo és doromb játssza az ismert középkori Dies Irae dallamot.

Arthur király éneke

Zenei részlet a pécsi Bóbita Bábszínháznak készített, Parsifal című darabból. Arthur merengését kizárólag Fehérváry Lilla több rétegű és szólamú énekhangja tolmácsolja.

Borra szomjazom

Zenei részlet a pécsi Bóbita Bábszínháznak készített, Parsifal című darabból. A borfesztiválokon és borklubokban később Madárdal-slágerré lett „középkori” dallam itt szöveg nélkül, tekerővel, dudával, gardonnal és szopránszaxofonnal előadva hallható. A valódi szerző természetesen Fehérváry Lilla.

Csongor és Tünde

Vidnyánszky Attila társulata a Beregszászi Illyés Gyula Nemzeti színházban vitte színre Vörösmarty remekművét Szász Zsolt rendezésében. A mű zeneszerzője és segédrendezője Fehérváry Lilla a Madárdalból.

Talizmán

A Talizmán a Debreceni Csokonai Színház által meghirdetett költői színház sorozat kísérleti, bunraku játékkal és élőkkel játszott előadása. A művet egy karakalpak hősköltemény alapján Tömöry Márta írta, rendezője Szász Zsolt. Zeneszerző, koreográfus és a darab egyik szereplője Fehérváry Lilla a Madárdalból.
Debreceni Csokonai Színház »

Csodák kertje

A szombathelyi Mesebolt Bábszínházban 2007-ben színpadra állított mű zeneszerzője Fehérváry Lilla a Madárdalból. Az előadás tervező-rendezője Szász Zsolt, a dramaturgiát Jiri Trnka meséje alapján Tömöry Márta írta, mindketten a Hattyúdal Színház tagjai.
A Mesebolt Bábszínház honlapja »

A bolond lovag – Parsifal

A pécsi Bóbita Bábszínházban 2006-ban színpadra állított mű zeneszerzője Fehérváry Lilla, a hangfelvételen a Madárdal Zenekar tagjai muzsikálnak zenésztársaikkal. Az előadás rendezője Szász Zsolt, szerzője Tömöry Márta, mindketten a Hattyúdal Színház tagjai.
A Bóbita Bábszínház honlapja »

A halhatatlanságra vágyó királyfi

A marosvásárhelyi Ariel Bábszínházban 2004-ben színpadra állított mű zeneszerzője Fehérváry Lilla, a hangfelvételen a Madárdal Zenekar tagjai muzsikálnak zenésztársaikkal. Az előadás rendezője Szász Zsolt, dramaturg Tömöry Márta, mindketten a Hattyúdal Színház tagjai.
A Hattyúdal Színház honlapja »

Facebook oldalunk:

https://www.facebook.com/MadardalZenekar

Megjelent az Égen megyen egy madár című lemezünk.
Részletek »

Égen megyen egy madár

3000 Ft-os áron kapható a Promontor Print Gyorsnyomdában,
Promontor Udvar Üzletház, 1221 Budapest, Kossuth Lajos utca 25–29. fsz. 4. Nyitva munkanapokon 10-től 17 óráig. Tel.: 482-0210, e-mail: uzlet@promontorprint.hu

A CD kapható még az adott bolthálózat által szabott árakon:

 

A lemezt tőlünk is megrendelheti, írjon nekünk e-mailt az info@madardal.hu címre!

Megkértük néhány kiváló barátunkat, írjon egy-két gondolatot az Égen megyen egy madár című lemezünkhöz.
Bővebben »

Cikk a Madárdal Zenekarról: http://www.hzo.hu/cikk/egen-megyen-egy-madar